Sectiuni

Adrese utile

Ministerul Educației Cercetării:

http://edu.ro

Inspectoratul Școlar Ialomița:

http://isjialomita.ro

Simulări gratuite de fizică, chimie, biologie, științele:

http://phet.colorado.edu/ro/

 

            

Revista școlară - ARIPI PESTE BĂRĂGAN

DE CE...… ARIPI peste BĂRĂGAN ?

…”Aripi” ?

     Pentru ca în „goana” după informaţii, ne vom întinde aripile pentru a afla tot ceeea ce este nou şi fascinant în toate domeniile de activitate cum ar fi: creaţie literară, ştiinţe, istorie, geografie, folclor local, etc. Pentru că trăim cu speranţa că salvarea unui sat se poate face si prin acte de cultură aşa cum se doreşte a fi revista „Aripi peste Bărăgan”. Pentru că şi la Armăşeşti se nasc oameni! Şi pentru ca aceşti oameni îşi întind aripile peste tot ceea ce este fascinant şi nu uită satul în care au copilărit.

…peste ?

Pentru că, dând timpul înapoi, vom afla că despre miile de absolvenţi care au urmat cursurile şcolii s-au evidenţiat diferite personalităţi:Iulian Drăcea, Ion Fazekaş, Drăghicescu Gheorghe, Ioan Gh. Botezatu, Licsandru Gheorghe, Mihai Ion, Calistrat Hogaş, George Topârceanu, George Genoium etc

…BĂRĂGAN ?

Pentru ca acum simtim că Dumnezeu ne-a intins o mână ! Pentru că natura cu frumuseţea sa nemărginită ne înfrumuseţează viaţa, de la răsăritul soarelui până la apus, cu minunatele flori tricolore, cu ciripitul pasărilor, cu un fir verde de primăvară. Natura e însăşi viaţa noastră şi imaginaţia, ea ne ascultă atunci când noi vorbim, ne protejează atunci când noi îi cerem ajutor. Pentru noi, cei din comuna Armăşeşti, BĂRĂGANUL reprezintă rază de speranţă a acestei minunate prietene, NATURA care ne îndeamnă să o iubim şi să o ocrotim în întregul ei.

Să ne prezentăm

      Salut! Eu mă numesc “Aripi peste Bărăgan” şi sunt revistă editată în liceul tău. Mă voi strădui să fiu pe gustul tău. Sunt convinsă că, dacă mă vei ajuta, voi deveni ceea ce tu îţi doreşti de la mine. Te voi ţine la curent cu posibilităţile pe care ţi le oferă Liceul Tehnologic ”Iordache Zossima” Armășești, voi fi ghidul tău şi îţi voi oferi informaţia de care ai nevoie la vârsta ta. Şi nu doar atât! Prin rubricile pe care le propun îți voi lăsa posibilitatea să mă concepi “după chipul şi asemănarea ta”. Sunt convinsă că vom fi prieteni buni, cel puţin o dată pe lună şi aştept să citeşti despre „Editorial”,“ECO-natura”, “Fascinaţia ştiinţelor”, “Curiozităţi”, “Gândurile noastre...”,“Anunţuri”, “Eveniment” şi multe altele.

     Trebuie să ştii ca există un grup de profesori coordonatori care te vor îndruma în încercarea ta de a mă modela; toate gâdurile tale pot fi scrise aici, de aceea te rog să mă contactezi prin intermediul d-nei director adj. Stan Niculina sau prin mail-ul revistei pentru sugestii: aripipestebaragan@yahoo.com

     În speranţa că ţi-am trezit interesul, aştept subiectele tale legate de rubricile menţionate, creaţiile sau propunerile tale. La revedere şi… pe numărul viitor.

Colectivul de redacție

înapoi^

                             

 

înapoi^